Ja jag har en blogg

Hm nej jag har inte glömt att jag har en blogg. Har bara inte riktigt haft tid Har blivit sena dagar. var ju dessutom på tävling i Skellefteå i lördags. Kan ta tävlingen lite kortfattat. Stress..Blev sena dvs fick springa med hästen till tävlingsplatsen. Jag är glad att Hamrex är Hamrex och har ett bra psyke och är dessutom väldigt stresstålig. Då jag flippar av stress tittar han bara på mig ochd et ser ut som att han tänker. "ta det lungt nu för f*n" Nä den hästen är verkligen min klippa. Iallafall blev fyra i pleasure vilket gjorde mig förvånad eftersom han bara tjorvade och ville fatta galopp. Men kunde inte bestraffa honom eftersom det är BRA att han bjuder till galopp. Sedan var det western riding Där blev vi trea han kändes bra dock glömde jag bort ökningen..Trail at hand gick åt helvete tyckte jag men det tyckte inte domaren och satte mig på andra plats. Han istort sett ramlade över alla bommar, skrittade över travbommarna. skåpade vid grinden och det tog ett tag innan vi kom igenom ryggningen. Ryggningen gick så dåligt för att jag tog kedjegrimskaft.. skulle inte ha gjort det. 
Annars i övrigt gick tävlingen bra. Hamrex stod bredvid en väälidigt orolig häst i stallet men tur som det är har hamrex stål psyke och brydde sig inte det minsta fast att den gnäggade och stegrade i boxen.
På vägen hem gick en tryckslang till bromsarna på bussen sönder. Det resulterade i att vi blev stående på E4an i ca 1tim. Vi kom hem kring 21.00 på kvällen.
Skriver från skoldatorn så har tyvär inga bilder att visa..
 
/juliah

Framsteg

Rosa gör ytterligare framsteg i körningen. I tisdags hade vi sele och drog skacklar! Hon är så duktig!
Nästa steg blir att dra lite tyngre. Håller på att fixa en lastpall att fästa skacklarna i så det blir lite mer tyngd.
Får uppdatera er mer om Rosas inkörning! 
 
(skriver tyvär från en dator som inte har några bilder (skoldator).
 

/Juliah
 

16/9-2013

Slutade tidigt idag, vilket jag gör alla måndagar. Sitter och funderar på vad jag ska göra med hästarna idag. Funderar på att longera Hamrex eller något i den stilen. Har förövrigt sålt hans akademiska sadel och söker just nu en ny sadel till honom. En westernsadel då såklart. Har en på G. En i klubben hade en simco draft horse som hon skulle skicka bild på senare idag. Han behöver ju en så jäääkla bred sadel om den ska sitta bra på honom. Han är ju rund som en ja jag vet inte vad..? Nåja tror faktiskt att den sadeln kan passa honom!/juliah

Inspiration ala Tyra

Gick in på Tyrashastar.se idag och hittade en verklig inspirations källa! Hon hade gjort ett pannband av ett halsband!
Så jävla snyggt. Nu har jag massa planer!
/Juliah
 

Äckel häst

Denna syn mötte jag när jag skulle mocka.. Hamrex hade flyttat matskålen från mat hörnan till skit hörnan och SKITIT I DEN! Hur äcklig är han inte?? Jaja la den i blöt med lite såpa så ska skura ur den innan jag ger dom
mat.. Ååh vilket gris han är..
/Juliah
 

Idag sa han förlåt för igår

Det är konstigt idag när vi galopperade i skogen gick det hur bra som helst. Han fattade galoppen direkt och höll den. Inte ett enda bocksprång. Idag hade vi westernsadel och körtränset och han skötte sig verkligen jätte bra. Han var helt blöt i svett när vi kom hem så han fick stå inne och äta hö och pusta ut en stund innan de fick gå ut.
 
Duktiga duktiga Hamrex :)
 
/juliah

Hoppat

Idag hoppade vi igen. Kändes mycket bättre att hoppa med hoppsadel och inte med den akademiska. Idag hade jag också hackamore och inte stång. Tycker inte om att hoppa med stångbett vill ha så milt som möjligt utan att det blir dragkamp och där platsar hackamoret in perfekt :) Hon är jätte lätt att rida på det och tappar jag balansen i landningen (som jag gjorde ett x antal gånger idag) så kan jag inte råkas slita henne i munnen :) Är jätte nöjd över henne idag. Hon höll lugn samlad galopp innan hindret och stannade direkt jag bad henne. Bra hoppdag idag :)
(Mobilbilder får duga idag, hade inte kameran till hands)
/Juliah

Nya tag

Trots smärtan i rygg, nacke och rumpa ska jag ändå upp på Hamrex idag. Dock ska jag ha westernsadel där har jag ju iallafall ett horn att hålla i. Ska dessutom rida ut i sällskap idag. Har bestämt mig för att sälja den akademiska sadeln och köpa en riktigt bra westernsadel istället. Jag rider ju trots allt bara western med honom.
Det är bara att kravla sig upp i sadeln igen!
 
 
/Juliah

Otur fredag den 13de

Såklart har jag otur fredag den 13de.. Flög ju såklart av Hamrex. Tror dock att vinden, ny sadel och sporrar spelade in..Iallafall så när jag skulle fatta galopp drog han på världens bocksprång sedan stannade han och började typ göra spinn fast väldigt väldigt fort. Så flög åt helvete rent ut sagt. Klarade mig dock lindrigt lite ont i rumpan och armbågen men annars ok. Som straff åt Hamrex satte jag honom i longerlina och så fick han galoppera runt tills han kunde uppföra sig igen. Sen var han snäll igen. 
/Juliah
 

Kluven när det gäller sadlar..

Blir tokig. Hamrex westernsadel är lite trång fram. Den passar heller inte mig speciellt bra..Hans akademiska bomlösa sadel sitter väl inte heller riktigt bra och den är ingenting för mig heller. Och den sadeln är bara testad. Vet inte riktigt vad jag ska göra ska jag sälja han nuvarande sadlar och köpa en westernsadel. Problem blir då att jag är bunden till westernsadeln hela tiden. Nu funderar jag även på om jag ska sälja den akademiska och köpa en bomlös men dom har ju sina nackdelar..ÅÅÅH HJÄLP!
/Juliah

Dresssyrpass

Körde ett dressyrpass idag. Vilket var jobbigare än jag trodde att det skulle bli. Skritten och traven gick relativt bra men galoppen funkade bara till och från. Hon tog i mer än hon behövde och gick mer i någonslags skolgalopp än en samlad galopp. Jaja ibland är det så också..Man ska väl ha de där dåliga dagarna också..
 
Rosa var iallafall snygg :)
/juliah
 

Körtur

Det här inlägget skulle egentligen publicerats igår men internet gav upp..Blev en liten körtur med Hamrex. Trafiken var ovanligt artiga idag. Alla bilister bländade av i tid och körde sakta förbi. Det var ju relativt mörkt ute och jag glömde helt bort att ta reflexer. Men de verkade ju se mig ändå!
 
Har idag ägnat mig åt att smörja upp Rosas utrustning. Kan säga att det verkligen behövdes..är inte sådär jätte bra på att smörja upp utrustni
 
ng..kansk något att ha som nästa nyårslöfte,,host*
 
Bjuder på en bild på Hamrex vackra sten i pannan.
 
 /Juliah

Diss..

Köpte en läder grimma från hööks för tänkte att den kanske skulle hålla längre än en vanlig grimma. Men efter 2 dagar såg lädret ut såhär..tråkigt men sant..
 
/Juliah

Säljer lite diverse

Håller på att sälja lite saker som jag inte använder.
Kommentera eller mejla till [email protected] vid intresse!
 
Schabrak(hopp) använd ett fåtal ggr(helt fräsch!) pris 70:-
Rumpvärmare oanvänd pris 50:-
Fårskinnspad använd fåtal ggr pris 100:-
Svanskappa stl ponny (oanvänd) har dock gjort 2 extra hål att spänna i. 
Pris 100:-

Sadelgjord 2 spännen pris: 50:-
Short chaps i mocka. Använda 2ggr Barn storlek. 
Pris 50:-
Brunt dressyrträns stl Ponny. Aldrig använt endast testat.
pris 200:-
Blå benskydd bak. Stl ponny. 
Pris 50:-
Fint ridtäcke i ull! endast använd en gång stl 135. 
Pris: 150:-
 
/Juliah
 

Testat westernsadel

Igår var vi och testade Rosas westernsadel på Flisan. Den är lite trång fram på Rosa men det funkar ju om man  bara rider en kort stund. Iallfall så testade vi den på flisan och på henne verkade den sitta relativt bra. Så nu kanske Sannah får sig en westernsadel och sen är det bara ut på tävlingarna! :)
 
/Juliah
 

Tips!

Rosas man far alltid in under sadeln när man rider och så fastnar den så att hon typ blir luggad.
Vet att jag inte är ensam så ger ett tips!
Gör en inbakad fläta från sadeln och frammåt så slipper du problemet!
/juliah
 

Hoppade idag!

Otroligt, för första gången på 2 år så hoppade jag och Rosa! Vi satsade ju på hoppning där ett tag men insåg ganska snabbt att det inte var något för oss. Iallafall så testade vi att hoppa idag. Vi hoppade ju inga monster hinder utan bara några kryss i trav. Hon verkade faktiskt tycka det var lite kul. Kan dock inte rekommendera att hoppa i akademisk sadel... Men om det bara är små hinder går det ganska bra :)
 
/juliah
 
 

Resultat från dagens tävling

Trail at hand- I början gick det jätte bra men när vi kom till ryggningen gav han mig fingret. Han vägrade rygga så jag klappade han i bringan och då kom jag på "fan jag får ju inte röra hästen.." så blev diskad. Men annars gick trail at hand bra!
 
Western Riding- Först red jag, han verkade aningen slö så sa till Sannah att försöka väcka upp han. Han gick jätte fint! hade kunna ha aningen mer energi men kan inte klaga. Det var nog bara bra att han var lite slö när det var första gången sannah tävlade! Vi slutade på delad 4a placering av ca 15 ekipage. Dock hade vi hårt motstånd!
 
Western horsemanship- Då gick han riktigt riktigt bra! Han hade dock kunna reagera bättre på stoppen. Men gissar på att det var jag som var för otydlig. Vi blev placerad som 3a! vilket gjorde mig mycket glad då jag hade räknat med typ en 5e eller 4a placering!
 
Summering över dagen.
Hamrex var kanske aningen för lugn och släpade fötterna lite bakom sig. Men det var nog bara nyttigt för Sannah som tävlade för första gången. Jag ska förbereda min häst lite bättre. I helhet en kanon dag! :)
Hamrex tyckte det var oerhört mysigt att bli klappad av småflickor. Han älskar verkligen uppmärksamhet.(sorry för en suddig bild men ville verkligen visa!)
 
/Juliah

Snart bär det av!

Vi åker mot Sangis på ca en timme. Hamrex är ännu i hagen och betar. Men såklart med täcke på annars hade ju allt jobb varit förjäves. Det verkar bli varmt idag så han kan nog bli en aning slö. Jag är dessutom inte 100 frisk idag men vi ska nog kämpa oss igenom det ändå! Önska mig och Sannah lycka till! :)
 
/Juliah

Från dagens träning

Idag tränade vi lite på morgondagens mönster samt lite träning från marken. Rygga i L gick super + att det gick bra både för mig och Sannah att rida mönstren. Inväntar Sannah nu för nu ska han badas och piffas till. Sen ska jag skriva ut lite mönster för verkar ha slarvat bort mina..
 
Två bilder från träningen. Visst är han snygg? :)
/Juliah
 
 

Tävling

Imorgon är det tävling jag och Sannah kommer dela på Hamrex. Så ikväll ska vi fixa honom inför imorgon. Bland annat måst vi ducha av han då han är full i kåda...Hans favorit träd är nämling en idegran som är full i kåda.
Sen så ska sannah hinna rida och jag träna lite från marken. Han varkade lite slö igår så ska ge han lite extra foder ikväll. Sen ska vi fläta honom och packa transporten klart. Det kommer bli en spännande dag imorgon speciellt för Sanah som tävlar för första gången i western imorgon!
 
/juliah

Om mig

Jag vad är det som är så intressant med mig och mina hästar då? Jag kan stycka upp vem jag och mina hästar är lite grovt. Ni som sedan väljer att följa oss kommer nog få en mer rättvis inblick i vem jag är, vad jag håller på med och hur mina hästar är. Men vi kan börja såhär
 
Jag:

Jag bor som sagt i en liten by som heter Korpikå. Jag lever tillsammans med min mamma, pappa och sambo(Kalle). Jag går teknikprogrammet år 1 på Furuhedskolan. Mina största intressen är såklart hästar, men utöver det så är jag också intresserad av jakt. Förutom mina 2 hästar har jag även höns och 2 hundar på gården. Dom 3H:n Häst,hund och höna haha..
Iallafall jag äger inte hundarna utan de är min pappas men den som är mest "min" hund är väl Ninja en jämt tik som är ca 2år. Hönsen är verkligen my precious. Jag tror jag älskar dom minst lika mycket som hästarna. Tycker ni säkert är jätte konstigt men när man själv födit upp sin lilla hönsfamilj och har haft dom sedan dom var kycklingar är dom såklart minst lika mycket värda som hästarna. Alla hönorna och tuppen har helt olika personligheter. 
 
Men om vi nu fokuserar oss på hästarna. Jag försöker alltid nå en harmoni i det jag gör med mina hästar. jag är väldigt målmedveten och sätter upp mål i både ridningen och hanteringen. Kommer gå in på det senare.
 
Hamrex:

Hamrex min vackra svarta. Är en kallblodsvalack. Trots att han faktiskt är 11 år är han väldigt "unghästig" och fölig av sig. Men han är världens snällaste en riktig nallebjörn. Han är i grund och botter körhäst men nu även westernhäst. Vi köpte han från burträsk för ca 2 år sedan. Han var då inte ridbar enligt hans förra ägare som blivit avkastad 3 ggr i loppet av ett halv år. Hon red akademisk med honom. Men han trivdes inte med det och nu är han westernhäst. Mer info om western senare.
 
Stampede Rose (Rosa)

Rosa är min själsfrände. Vi rider akademiskt tillsammans. Hon är en gammal travare men har under sin levnadstid hunnit vara både travare, hopphäst och även westernhäst. Men nu rider vi bara här hemma i det stilla. Hon är dock vissa dagar mer vild än tam..Vi är relativt högt skolade i den akademiska ridkonsten. Dock försöker jag uppnå någon sorts balans mellan den akademiska ridkonsten och den klassiska dressyren. Kan terre á terre, alla de tre skolade gångarterna, samling på stället mm. Rosa har jag haft i mina äger sedan 2009 och vi hade en minst sagt tuff början men nu känns det som att vi verkligen har hittat varanda och jag kan se mig själv i Rosa. Många omkring mig säger att jag och Rosa passar så bra för att vi är så himla lika varandra och det tar då jag som en komplimang för Rosa är ju det vackraste som finns!
 
 
/Juliah
 
 
 

Äntligen!

Äntligen känns det som att jag har fått blogglusten tillbaka. Har verkligen haft noll motivation till att blogga. Testa de mig på horseworld men det slutade bara med att jag blev less den hemsidan. Blogg.se är det som det ska vara. Kommer försöka att blogga konternuerligt. Kommer att skriva ett mer ingående inlägg om mig och hästarna såfort jag fått designen på plats. Välkommen! :)
/Juliah
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.



RSS 2.0